Když chlapi grilují vykouzlí i chuťový orgasmus

Když chlapi grilují vykouzlí i chuťový orgasmus 1

Sezóna, když stačí mužům ke štěstí rozpálený gril, kus masa a studené pivo je zde. Rozmazlujte si chuťové pohárky přesně podle vašich představ a klidně vynechte i lilek, rukolu a další ženské stravovací trendy.

Dokažte, že jste chlap
Každá žena má ráda, když si chlap dá zástěru kuchaře. Proto byste toto léto neměli být jen na pozici toho, co škrábe brambory do guláše, ale pořádně se dejte do grilu a čarujte. Není to vůbec složité.

 
33678specialvarimegrilrecepty-foto-2

Kuře v marinádě
Při kuřecím mase je základem nechat ho nasáknout chutí. Kuřecí prsa obvykle nejsou samy o sobě výrazná a proto je třeba napustit je něčím dobrým. Unikátní letní směsí je marináda z hořčice, česneku, oleje, pepře a chilli. Vše pěkně smícháte a naskládáte plátky kuřecího. Pak už jen posolíte a s chilli paprikou si pohrajete podle chuti. Za 24 hodin opékáme na rozpáleném grilu pár minut z každé strany. Pochoutka, za kterou se olíznete i budete olízaný.

 
012409

Žebírka
Tradiční výbava gril mistra. Na lahodnou chuť potřebujete olej, sůl, pálivou omáčku, a nebojte se přidat i javorový sirup. Pro odvážné je možnost přimíchat i sójovou omáčku. Na žebírkách se vytvoří křupavá vrstva a cukr ze sirupu mírně zkaramelizuje. To dodává žebírkům nezaměnitelnou chuť dobře propečeného masa s náznakem chilli a trochou sladkého závanu na jazyku. Ideální k pivu.

 
2412565

Slanina
Můžete grilovat plátky, nebo pořádné medailonky slaniny. Slanina má jednu úžasnou výhodu, netřeba k ní nic, pouze ji nechat tát a dávat pozor, aby byla křupavá a nepřihořela. Ideální je přerostlá masem. Její přípravu po pár pokusech zvládne i kuchařský začátečník. Navíc se skvěle kombinuje. Hodí se ke všemu.

 
26ff1eda0aa890b9d58ee465e5f662d4_hovezi-zebra-grilovana-shutterstock-97746590

Stejky
Balada každého muže, co se postaví za gril. Princip je jednoduchý. Necháte ležet hovězí maso na grilu alespoň pět centimetrů silné z každé strany minimálně na dvě minuty a bude z něj medium s mírně červeným středem. Přirozeně kdo chce jaké propečení, tak si nastaví délku na grilovací desce.

Milovníci steaků říkají, že nejlepší jsou zcela přirozené, jen s trochou pepře a hrubozrnnou solí. Můžete přidat i omáčky, dokonce steak připravit obalený v pár plátcích slaniny. To je opravdová vůně i chuťový orgasmus.