amp-web-push-widget button.amp-subscribe { display: inline-flex; align-items: center; border-radius: 5px; border: 0; box-sizing: border-box; margin: 0; padding: 10px 15px; cursor: pointer; outline: none; font-size: 15px; font-weight: 500; background: #4A90E2; margin-top: 7px; color: white; box-shadow: 0 1px 1px 0 rgba(0, 0, 0, 0.5); -webkit-tap-highlight-color: rgba(0, 0, 0, 0); } .amp-logo amp-img{width:190px} .amp-menu input{display:none;}.amp-menu li.menu-item-has-children ul{display:none;}.amp-menu li{position:relative;display:block;}.amp-menu > li a{display:block;} /* Inline styles */ span.acssf62a8{font-weight:400;}ins.acss263b2{display:block;} .icon-widgets:before {content: "\e1bd";}.icon-search:before {content: "\e8b6";}.icon-shopping-cart:after {content: "\e8cc";}
Všechny země mají své velikonoční tradice a Mexiko není výjimkou. Pro křesťany v mnoha částech světa je týden před Velikonocemi ponurým obdobím s omezením jídla. Mexičané slaví týden před Velikonocemi a Velikonoce jiným způsobem. V zemi existují některá jídla pro toto období tradiční, lidé slaví a konají se pouliční karnevaly.
Také v Mexiku existují určité dny během období Půstu, kdy katolíci nesmějí jíst maso. Tehdy se ryby stávají postním jídlem, které se konzumuje v době před Velikonocemi. Rybí polévka s kousky ryb a máslovými fazolemi je jedním z jídel, které se podávají během velikonočního období. Krevety se konzumují syrové nebo v placičkách přelitých tradiční omáčkou zvanou Pipian, připravenou z koření a dýňových semen. Placičky ze sušených krevet lze podávat se snítkami divoké rostliny zvané romerito, která připomíná rozmarýn, a bramborami v omáčce mole.
Nopal je kaktus s plochými listy, který se používá při vaření. Je to všestranné jídlo, přičemž část je považována za zeleninu a část za ovoce. Nopal se používá do salátů, do tacos a s vejci. Chacales je pokrm ze sušené bílé kukuřice, která se rozdrtí a připraví se z ní polévka. Kromě toho se cuketa suší a smaží s rajčaty a cibulí a podává s taveným sýrem.
Capirotada (úvodní foto) je mexický dezert podávaný během půstu. Je to v podstatě chlebový nákyp, který se připravuje z opečeného francouzského chleba, mléka, sýra, másla, arašídů a rozinek, politý sirupem ze skořice a hnědého cukru. Empanadas jsou ovocné taštičky, které se připravují z třešní, jahod, jablek, meruněk nebo ostružin.
Tento tradiční sladký sýr se vyrábí z vajec, mléka, cukru, vanilky a muškátového oříšku. Udělá se z něj kulička a nakrájí se na jednotlivé porce.
V Mexiku během oslav velikonočního týdne nabízejí pouliční prodavači aguas frescas, což jsou nápoje s ovocnou příchutí. K dispozici jsou čerstvé ovocné zmrzlinové bary (paletas) a zmrzlina. Raspados je ledová tříšť, která se prodávají z vozíků. Pambazos jsou rohlíky plněné kuřecím masem nebo sýrem zalitým pikantní salsou. Další karnevalovou lahůdkou jsou platanos, což jsou smažené zeleninové banány plantainy se sladkou smetanovou polevou. A pak jsou zde horké mini koláčky podávané s marmeládou.
DeFi peněženka je kryptoměnová peněženka bez úschovy, která uživatelům umožňuje spravovat, ukládat a interagovat s…
Moderní kanceláře už dávno nejsou výhradně doménou velkých open-space prostor. Stále častěji se setkáváme s…
Parkování na letišti ve městě Linz nabízí široké spektrum možností a je navrženo tak, aby…
V dnešní době, kdy je pozornost zákazníků roztříštěná mezi desítky podnětů, je důležité využívat vizuální…
Barcelona, hlavní město Katalánska a jedno z nejvýznamnějších měst ve Španělsku, je známá svou bohatou…
Zažijte nezapomenutelný den v barcelonské zoo, kde na vás čeká více než 4 000 zvířat…