amp-web-push-widget button.amp-subscribe { display: inline-flex; align-items: center; border-radius: 5px; border: 0; box-sizing: border-box; margin: 0; padding: 10px 15px; cursor: pointer; outline: none; font-size: 15px; font-weight: 500; background: #4A90E2; margin-top: 7px; color: white; box-shadow: 0 1px 1px 0 rgba(0, 0, 0, 0.5); -webkit-tap-highlight-color: rgba(0, 0, 0, 0); } .amp-logo amp-img{width:190px} .amp-menu input{display:none;}.amp-menu li.menu-item-has-children ul{display:none;}.amp-menu li{position:relative;display:block;}.amp-menu > li a{display:block;} /* Inline styles */ span.acssf62a8{font-weight:400;}ins.acss263b2{display:block;}li.acssf62a8{font-weight:400;} .icon-widgets:before {content: "\e1bd";}.icon-search:before {content: "\e8b6";}.icon-shopping-cart:after {content: "\e8cc";}
Žádná jiná kuchyně světa nepoužívá tolik párování jídla a vína jako francouzská. Jádro francouzských tradic je zakořeněno ve vychutnávání vyrovnanosti a chutí jídla, ať už jsou to jednotlivé ingredience nebo složité pokrmy. Správné párování vína jen podpoří chuť jídla.
Francouzi si dopřávají sklenku vína k jídlu, což je malý každodenní luxus. Jedná se o místní, dokonce i domácí víno. Komplexní vína si šetří na speciální příležitosti a ke speciálním jídlům.
Jednoduchá a pevná pravidla pro kombinování vína a jídla jsou dnes považována za archaická a irelevantní. Cílem je mít požitek s popíjení vína a podpoření chuti jídla.
Pokud (tak jako většina lidí) máte pár oblíbených vín a o prozkoumávání jiných se příliš nestojíte, zkuste spárovat různé odrůdy vína s jídly, která uvaříte, abyste pochopili základy. Kyselost, tělo, aroma a chutě vína jsou faktory, které je třeba zvážit, když budete hledat víno, které by odpovídalo specifickému pokrmu. Tyto atributy však znamenají různé věci pro různé chutě (tj. pro ochutnávají osobu).
Zkombinovat jídlo a víno je snadnější, než se zdá. Určete, zda je víno lehké, kořeněné, sladké nebo výrazné, a slaďte ho s odpovídajícím jídlem. Zlaté pravidlo říká párovat víno a jídlo, která mají odpovídající intenzitu. Pokrm z kuřete plný chutí bude ladit s lehkým, kořeněným až sladkým bílým vínem, zatímco steak s těžší omáčkou ladí s plným silným červeným vínem.
Francouzská kuchyně: jak došlo k tomu, že vládne všem ostatním
Na letišti Vídeň máte možnost zaparkovat své vozidlo s největší výhodností právě na parkovišti Mazur.…
Mnohdy vysoká cena letenek bývá tou největší překážkou pro naše cestování. Abyste však na svém…
Značkové oblečení, boty a vybavení domácnosti jsou na Zalando Lounge až o 75 % nižší…
DeFi peněženka je kryptoměnová peněženka bez úschovy, která uživatelům umožňuje spravovat, ukládat a interagovat s…
Moderní kanceláře už dávno nejsou výhradně doménou velkých open-space prostor. Stále častěji se setkáváme s…
Parkování na letišti ve městě Linz nabízí široké spektrum možností a je navrženo tak, aby…