Středomořská kuchyně – chutě oblíbených turistických destinací

Šťavnatá rajčata plná chuti, svěží růžové víno, chutné olivy, křehké pečivo polité medem a posypané pistáciemi. Koho by nelákaly?  

Středomořské chutě jsou lahodné stejně tak jako rozmanité. Středomoří leží na třech kontinentech (Evropa, Asie a Afrika) a zahrnuje mnoho specifických kultur, z nichž každá má vlastní jedinečnou kulinářskou tradici. Mezi různými středomořskými kuchyněmi, jako je např. španělská, provensálská, italská, řecká, turecká a levantská, naleznete rozdíly i podobnosti. Když jsme se ptali cestovatelů na Instagramu, co se jim ve Středomoří nejvíc líbilo, odpověď často zněla: „jídlo!“ Nejprve se proto nechejte nalákat našim průvodcem středomořskou kuchyní.

Co jíst ve:

Středomořská kuchyně – chutě oblíbených turistických destinací 1

Jídlo je srdcem středomořské kultury

Jídlo je srdcem společenského života a tradic ve Středomoří. Připravuje se pečlivě a pouze z nejlepších ingrediencí. Jí se společně, v doprovodu spousty vína a dlouhé konverzace. Při cestě do Středomoří můžete sami poznat a pochopit, jak významnou roli hraje jídlo v životě místních. Když zde budete, měli byste si také dopřát večeři v renomované michelinské restauraci, anebo v malém rodinném podniku pouze se 3 stoly a bez všech ozdob. Ale bez ohledu na to, kam se vydáte, měli byste si také sami „zamazat si ruce“. To znamená zúčastnit se kurzu vaření a naučit se, jak hníst mouku, olej a vodu, až se z nich stane lepivé těsto na chleba. Navštívit farmu a dotknout se úrodné země, která rodí nejchutnější zeleninu, jakou jstekdy jedli. Naučit se vybírat nejčerstvější ryby na místním trhu. Právě díky takovým zážitkům bude Vaše cesta do Středomoří jedinečná a nezapomenutelná.