Blízkovýchodní (levantská) kuchyně je typ arabské kuchyně obvykle spojovaný s regionem v historii označovaným jako Levanta, což je dnešní (od severu) Sýrie, Libanon, Jordánsko, Palestina a Izrael. Tak jako v osmanské kuchyni jsou její nedílnou součástí malé talířky nazývané mezze. V obou kulinářských tradicích je běžný masový kebab, plněné vinné listy a baklava. Cizrna je klíčovou ingrediencí v nejtypičtějších levantských pokrmech, jako je krémový hummus a křehký falafel. Oblíbená je rovněž čočka, která se podává nastudeno jako kuličky kofta nebo teplá v pokrmu mujaddara.
Barcelona, hlavní město Katalánska a jedno z nejvýznamnějších měst ve Španělsku, je známá svou bohatou…
Zažijte nezapomenutelný den v barcelonské zoo, kde na vás čeká více než 4 000 zvířat…
Vydejte se na jedinečnou cestu do světa Antoniho Gaudího a objevte kouzlo Casa Milà, známé…
Pokud se nacházíte na letišti v Barceloně, oficiálně nazývaném Josep Tarradellas Barcelona-El Prat Airport, a…
Tričko Guess JAMEY Bílá barva, model: Z2BI09 J1314 Doručení i vrácení zdarma při objednávkách nad…
Vydejte se na nezapomenutelnou 1,5hodinovou projížďku Barcelonou na kole nebo elektrokole. Objevte ikonická místa, jako…