Categories: Zajímavosti

Co jíst v Izraeli a na Blízkém východě

Blízkovýchodní (levantská) kuchyně je typ arabské kuchyně obvykle spojovaný s regionem v historii označovaným jako Levanta, což je dnešní (od severu) Sýrie, Libanon, Jordánsko, Palestina a Izrael. Tak jako v osmanské kuchyni jsou její nedílnou součástí malé talířky nazývané mezze. V obou kulinářských tradicích je běžný masový kebab, plněné vinné listy a baklava. Cizrna je klíčovou ingrediencí v nejtypičtějších levantských pokrmech, jako je krémový hummus a křehký falafel. Oblíbená je rovněž čočka, která se podává nastudeno jako kuličky kofta nebo teplá v pokrmu mujaddara.

 

alice

Recent Posts

Čím je Barcelona nejvíce známá?

Barcelona, hlavní město Katalánska a jedno z nejvýznamnějších měst ve Španělsku, je známá svou bohatou…

2 týdny ago

Využijte možnosti 1denní vstupenky do barcelonské zoo

Zažijte nezapomenutelný den v barcelonské zoo, kde na vás čeká více než 4 000 zvířat…

2 týdny ago

La Pedrera-Casa Milà v Barceloně

Vydejte se na jedinečnou cestu do světa Antoniho Gaudího a objevte kouzlo Casa Milà, známé…

2 týdny ago

Jak se dostat z letiště v Barceloně na vlakové nádraží?

Pokud se nacházíte na letišti v Barceloně, oficiálně nazývaném Josep Tarradellas Barcelona-El Prat Airport, a…

3 týdny ago

Pánské tričko Guess JAMEY

Tričko Guess JAMEY Bílá barva, model: Z2BI09 J1314 Doručení i vrácení zdarma při objednávkách nad…

3 týdny ago

1,5hodinová okružní jízda na kole/elektrickém kole v Barceloně

Vydejte se na nezapomenutelnou 1,5hodinovou projížďku Barcelonou na kole nebo elektrokole. Objevte ikonická místa, jako…

3 týdny ago